1 kg maksa (võib teha ainult seamaksast, ainult veisemaksast või ka mõlemast korraga)
500 g pekist läbikasvanud liha
2 sibulat või porrulauku
2 porgandit
peterselli
soola, pipart
muskaati või punet
2 klaasi puljongit või vett
250 g võid
sidrunimahla
konjakit
Leota seamaksa mõned tunnid külmas vees, muidu on see mõrkjas.
Eemalda suuremad sooned ja kelmed ning lõika maks väiksemateks tükkideks.
Viiluta pekk ja prae hautamisnõu põhjas.
Lisa tükeldatud maitseviljad, sega ja hauta poolpehmeks.
Lisa maksatükid, pruunista kergelt, vala peale puljong ja hauta kaane all, kuni toiduained on poolpehmed.
Sool ja vürtsid lisatakse umbes poole keetimse ajal.
Pehmeks hautatud maks ja või püreesta koos saumiksriga. Lihtsam on seda teha väikeste portusude kaupa. Kui pasteet jääb liiga paks, siis lisa keeduvedelikku.
Maitsesta sidrunimahlaga, soovi korral ka kojnakiga.
Vajadusel lisa veel soola ja muskaatpähklit.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment