Wednesday, April 21, 2010

Liharullid peekoniga

Pidulikuks lõunasöögiks sobiv, hõrgu ja peene maitsega liharullid. Retsept on minuni jõudnud läbi Pereköögi ja pärineb Kehtna kooli vilistlase pr Harperi retseptikogust.

* 8 viilu loomaliha
* 8 õhukest viilu peekonit
* 2 spl sinepit
* soola
* musta pipart
* 2 spl õli
* 2 spl võid
* 2 sibulat
* 4 tomatit
* 300 ml lihapuljongit
* 300 ml punast veini
* petersellilehti garneeringuks
* puust suupistetikke (hambaorgid)

Vasarda lihaviilud õhukeseks, aseta igale viilule õhukeseks vasardatud peekoniviil ja määri sellele sinepit. Maitsesta soola ja pipraga, keera rullid kokku ja kinnita puust suupistetikuga.

Pane pannile esmalt õli, seejärel või. Kui või hakkab pruunistuma, aseta liharullid pannile ja pruunista. Tõsta rullid kaanega suletavasse hautamisnõusse.

Pannil aga kuumuta hakitud sibul ja tükeldatud tomat. Lisa lihapuljong ning punane vein ning kuumuta keemiseni.

Vala saadud leem liharullidele ja hauta 15o c juures umbes 2 tundi või kuni valmimiseni.

Tõsta rullid potist, eemalda tikud. Taldrikule tõsta esmalt kaste ja sellele aseta liharullid. Kaunista petersellilehtedega. Juurde sobib pakkuda keedu-, ahju- või fooliumikartuleid, samuti kartulipüreed. Sobivad ka keedetud või hautatud köögiviljad (porgand, lillkapsas)



* Tomatid ja sibulad on hea enne toidu valmistamist valmis tükeldada. Samuti võib enne valmis teha liharullid ja neid siis külkapis hoida.
* Toit on valmis siis, kui liha on pehme ja kastmes pole enam tomati ja sibula tükke, vaid kõik on ühtlane püreetaoline kaste.
* Parema tulemuse saavutamiseks võib tomatid ära koorida.
* Kui liharulle on rohkem nt 12 tk, siis kastme jaoks tuleb arvestada ikka umbes 2 kogust.
* Hautamise ajal peab aeg-ajalt segama, et kaste põhja ei kõrbeks.

No comments:

Post a Comment