Õiges seljankas peab olema vähemalt 5-6 sorti liha ja kartuleid üldse mitte.
Mina teen seljanaka tavaliselt seaprae jääkidest ja singist-vorstist. Neid aineid, mille koguseid pole märgitud pane tunde järgi.
Sulata potis või (50 g), lisa hakitud sibul (2-3 sibulat) ja 200 g tomatipüreed, kuumuta madalal kuumusel kuni sibul on pehmenenud.
Lisa keedetud vesi (umbes 1 l, vett saab vajadusel ka hiljem juurde lisada) ja puljongipulber.
Lisa kangideks lõigatud katulid ja keeda poolpehmeks.
Lisa kangideks lõigatud sealiha, suitsusink, keeduvorst, suitsuvorst, viinerid vms
Lase keema tõusta ja lisa ka 2-3 kangideks lõigatud hapukurki.
Keeda kuni kartulid on pehmed.
Maitsestamiseks: kalamaitseaine tilliga, sool, pipar, 1 sidruni mahl, suhkur.
Peale valmimist on hea lasta supil kuumal pliidil tunda aega haududa aga muidugi võib ka kohe sööma hakata.
Serveeri hapukoore ja maitserohelisega.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment