5 dl jahu
50 g presspärmi
1 muna või 2 munarebu
1,5 tl soola
2 dl suhkrut
1 kg jahu
200 g küpsetusmargariini või võid
Hõõru presspärm vähese suhkruga vedelaks. Soojenda piim umbes 37 kraadini ja lisa see pärmile. Lisa toasoe muna(d), sool, suhkur. Kalla tainakaussi 7-8 dl jahu ja sõtku paar minutit. Seejärel lisa edasi sõtkudes ülejäänud jahu, jättes esialgu 2 dl järele. Sõtku. Lisa tükkidena pehme või ja sõtku uuesti ühtlaseks. Sõtkumist jätkates lisa vähehaaval niiplaju jahu, et tainas oleks elastne ja läikiv ning lööks käte küljest lahti.
Kata tainakauss rätikuga, tõsta sooja kohta ja lase mahult kahekordseks kerkida. Kuna tainas sisaldab rohkesti rasva ja suhkrut, võib selleks kuluda tund või isegi kauem.
Jaga tainas kaheks ja lahti. Määri sulatatud või või toiduõliga, puista peale suhkur ja keneel. Keera rulli. Lõika rull 2 cm pikkusteks juppideks ja tõsta need küpsetusplaadile. Rulli lahtine otsa voldi osava liigutusega rulli põhjaks. Lase kerkida 15-20 minutit. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta ahju keskosas 14-18 minutit.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment