Põhi:
2 pakki Selga šokolaadiküpsiseid
1 pakk Saaremaa võid
Kate:
5 tl želatiini
1dl vett
400 g maitsestamata toorjuustu
4 dl vahukoort
4 dl jõhvikaid
2 dl suhkrut
Kaunistamiseks:
2 dl jõhvikaid
Valmistamine
1. Jaga jõhvikad kolme ossa:
- 2 dl kõige ilusamaid jõhvikaid kaunistamiseks.
- 2 dl ilusaid ja küpseid, need lähevad katte sisse tervelt.
- 2 dl väikseid ja nirusid. Püreesta need koos 2 dl suhkuruga.
2. Pane või sulama, samal ajal purusta küpsised. Sega omavahel küpsised ja sulavõi ning suru lahtikäiva koogivormi põhja (22x32 cm). Pane kuni katte valmimiseni külma.
3. Pane žlatiin külma vette paisuma.
4. Vahusta vahukoor.
5. Vahusta toasoe toorjuust, sega hulka suhkruga püreestatud jõhvikad. Sega ettevaatlikult hulka ka vahukoor ja terved jõhvikad.
6. Sulata želatiin kuumaveevannis, lase jahtuda ning lisa peene joana kattele.
7. Laota kate küpsisepõhjale, puista kaunistuseks peale jõhvikaid. Lase külmas tarduda 4 tundi kuni üleöö. Kook säilib külmkapis mitu päeva.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment