Wednesday, October 20, 2010

Tassikook

See retsept tuli meile koos Paulaga 2010. aasta sügisel:)

Imelihtne, patuselt rammus ja maitsev!!
(retsept on võetud Meeleheitel perenaiste kokaraamatust)

Sellest kogusest saab 8-10 tassitäit kooki. "Tassideks" sobivad igasugused kuumust kannatavad väikesed nõud. Eriti hästi Siimusti keraamika.

1 pk võid
6 sl suhkrut
1 suur Bitteri šokolaad
6 muna
6 sl jahu

1. Ahi sooja, 200 kraadini.
2. Sulata madalal kuumusel või ja šokolaad aeg-ajalt segades, kuni need on segunenud ja ühtlased. Tõsta tulelt ja pane kõrvale.
3. Vahusta munad ja suhkur kuni saad kahvatukollase ja koheva vahu.
4. Vala šokolaadisegu munasegu juurde ja sõelu jahu kõige peale. Sega ülimalt ettevaatlikult, kuni tainas on ühtlaselt segunenud.
5. Jaga tainas tassidesse. Päris ääreni ei tohi panna, sest küpsemisel kerkib.
6. Pane tassid ahjuplaadile ritta ja tõsta ahju. Küpseta 10-12 minutit.
7. Söö soojalt või jahtunult, imemaitsev on see kook ikka:)

No comments:

Post a Comment