Monday, August 23, 2010

Täidetud suvikõrvitsad

1 suur suvikõrvits
25 g riivitud juustu
1 dl riivsaia
2 sl hakitud peterselli
1 muna
soola
pipart
(tüümiani)
1 küüslaauguküüs
(praetud kukeseeni)
50 g võid
1 sibul
2-3 tomatit
tirakene punast veini

Pese suvikõrvitsad ja lõika pikuti pooleks. Kaabi lusikaga sisu välja ja haki peenemaks, sega kausis riivitud juust, riivsaia, peterselli ja munaga. Maitsesta soola, pipra (tüümiani) ja peenestatud küülsauguküünega. (Soovi korral lisa ka kukeseeni). Täida suvikõrvitsad seguga.
(Võid veel peale raputada riivjuustu).

Sulata pannil või, lisa hakitud sibul ja kuumuta veidi. Seejärel lisa tükeldatud tomatid, maitsesta soola-pipraga (hea asi maitsestamiseks on ka tüümiani-basiiliku kuubik. Ökopest). Kuumuta kuni tomatid on pehmed. Vala tomatikaste võitatud ahjuvormi ning tõsta peale täidetud suvikõrvitsad.

Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

No comments:

Post a Comment