Monday, August 23, 2010

Punane tort

Algses retseptis oli selle tordi nimi: Marmortort punaste sõstarde ja valge šokolaadiga. Uhke ja keeruline tort nagu nimigi aga korra aastas võiks selle valmistamise ikka ette võtta.

Põhi
175 g kaeraküpsiseid
75 g võid

Purusta küpsised ja sega hulka sulatatud või. Kata 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja suru küpsisesegu ühlase kihina sinna sisse. Pane põhi täidise valmimiseni külma.

Valge šokolaadi täidis
200 g valget šokolaadi
(1 tl õli)
2 dl vahukoort
150 g kohupiimapastat
1 dl suhkrut
3 tl želatiini


Valge školaadi täidise valmistamiseks pane želatiin 5 minutiks vette paisuma (vett peab olema nii palju, et kataks želatiini).
vahusta vahukoor kergeks vahuks. Sulata valge šokolaad veevannil ja lisa paar tilka õli, et šokolaad ei muutuks teraliseks. Sega sulatatud ja veidi jahtunud šokolaad vahustatud koore hulka ja vahusta tugevalt. Sega hulka kohupiim ja suhkur. Sulata želatiin veevennis, lase veidi jahtuda ja sega peene nirena täidisesse. Laota täidis põhjale.

Punasesõstratäidis
6 dl (300 g) punaseid sõstraid
1 dl suhkrut
2 dl vahukoort
105 g kohupiima
4 tl želatiini

Punasesõstratäidise tegemiseks kuumua sõstrad koos suhkruga keemiseni, suru läbi sõela ja lase jahtuda. Vahusta koor. Kuumuta 1 dl äsja pressitud sõstramahla ja lahusta selles želatiin, kogu aeg segades. Klopi želatiinilahus ja kohupiim marjamahla hulka. Sega hulka vahustatud koor.

Vala vedel sõstratäidis vormi. Sega noaga nii, et pinnal oleks näha mõlemaid täidiseid. Lase külmkapis tarduda vähemalt 5 tundi. Kaunista punase sõstra kobarate ja lehtedega.

No comments:

Post a Comment