Selle tordi võiks ette võtta isegi see, kes muidu arvab, et ta suur kokkaja ei ole ja liiga keerulisi asju ette ei võta. Sama põhjaga saab teha erinevaid torte, vahetada tuleb ainult katet.
Igal juhul on tulemuseks tõeiselt mahe ja mitte liiga magus tort.
Ajakulu:
1. Põhja ja täidise tegemine 30 minutit
2. 5 tundi kuni üleöö külmas
3. Katte tegemine 10 minutit
4. 2 tundi külmas
(Põhja ja täidise võib valmis teha eelmisel päeval)
Põhi:
100 g võid
0,5 dl suhkrut
2 dl jahu
0,5 tl vanillsuhkrut
1 munakollane
1.Kuumuta ahi 180 kraadini.
2.Näpi või, suhkur, jahu ja vanillsuhkur purutaoliseks massiks.
3. Lisa munakollane ja sega ühtlaseks tainaks.
4. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva tordivormi põhja.
5. Küpseta 20 minutit.
(Selle ajaga, kui põhi ahjus jõuab valmistada täidise)
Täidis
400 g kodujuustu
250 g hapukoort
2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 sidruni riivitud koor ja mahl
2 dl vahukoort
1 pk želatiinipulbrit
1. Pane želatiinipulber kuumutamist kannatava nõusse, vala peale külm vesi. Vett peab olema nii palju, et kataks žellatiini. Sega hoolikalt ja jäta paisuma.
2. Sega omvahel kodujuust, hapukoor, suhkur, vanillsuhkur, sidruni riivitud koor ja mahl (kõigepealt riivi koor ja siis pigista mahl).
3. Vahusta vahukoor.
4. Sulata želatiin kuumaveevannis kogu aeg segades.
5. Lisa sulanud ja veidi jahtunud želatiin kodujuustusegule.
6. Viimasna sega vahukoor ülejäänud täidise hulka.
7. Vala segu vormi ja lase külmkapis tarretuda vähemalt 5 tundi kuni üleöö.
Kate
1-2 pk suvalist Mikado tarretisepulbrit (vaarika, maasika, muraka jne)
1. Lahusta paki sisu 3 dl keevas vees. Sega hoolikalt kuni pulbri lahustumiseni. Lase jahtuda.
2. Vala tordile ja lase külmkapis tarretuda 2 tundi.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment