Põhi:
3 dl jahu; 1 dl kartulipudrupulbrit; 1 tl küpsetuspulbrit; 1 tl soola; 100 g võid; 1 dl vett;
Seenetäidis:
1,5 l kukeseeni; 1 sibul; 3 sl võid; 0,5 tl soola; 0,5 tl valget pipart;
Muna-koorekaste:
2 dl piima; 1 dl rõõska koort; 3 muna; 1 tl soola; 0, 25 dl valget pipart;
Peale:
2 dl riivitud juustu;
Sega omavahel jahu, kartulipudru- ja küpsetuspulber ning sool. Lisa kuivainesegule sulatatud või ja seejärel leige vesi, sõtku ühtlaseks tainaks. Suru kokku palliks ning lase 1 tund külmas seista.
Seenetäidise jaoks haki puhastatud seened ning kuumuta neid kuival pannil 7-8 minutit (kuni veisi on aurustunud). Lisa hakitud sibul ja või, hauta veel 5 minutit. Maitsesta soola ja valge pipraga ning lase jahtuda. Suru tainas 26-28 cm läbimõõduga võitatud pirukavormi põhja ning torka kahvliga augud sisse. Eelküpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
Klopi lahti munad, sega hulka piim ja koor ning maitsesta soola ja valge pipraga. Sega kokku seened ja munasegu, vala põhjale. Riputa peale riivitud juust ning küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.
Sobib söömiseks ahjusoojalt või veidi jahtununa.
No comments:
Post a Comment