Wednesday, March 31, 2010

Pähklitega täidetud sealiharullid õunakastmes

Jüri sünnipäevaprogramm 2010:

Pähklitega täidetud sealiharullid õunakastmes

600 g seakaelakarbonaadi
100 g hakitud metsapähkleid
300 g hapukaid õunu
200 g sibulat
100 ml valget veini
200 ml lihapuljongit
praadimiseks õli
rosmariini
pisut suhkrut
soola
musta pipart

Lõike sealiha õhukesteks viiludeks. Vasarda tükid õhemaks ning maitsesta soola ja pipraga. Jaota pähklid lihatükkidele ja keera need rulli.
Paiguta rullid ahjuplaadile või -vormi üksteise vastu nii, et poleks karta nende lahtiminekut.
Pane korraks kuuma ahju 250 c kuni pruunika jume tekkimiseni.
Koori õunad ja sibulad, lõika väikesteks tükkideks ning pruunista kiirelt poti põhjas väheses õlis.
Lisa puljong ja vein ning keeda, kuni õun hakkab lagunema.
Püreesta kogu mass saumikseris.
Maitsesta vajadusel soola-pipraga ning vähese rosmariini ja suhkruga.
Kalla segu liharullidele ja küpseta ahjus temperatuuril 180 c kuni liha on pehme.

Köögiviljad ja kartulid küpsetuskotis
Pane pestud ja kooritud kapsad-kartulid-porganid küpsetuskotti.
Lisa pisut õli, soola ja kalamaitseainet tilliga. Sega.
Soovi korral lis ka sibulat ja küüslaauku.
Lõike kotile väiksed augud ja pane ahuvormiga koos ahju küpsema.
Toit valmib 200 c ahjus umbes tunniga.

No comments:

Post a Comment