Selveris aga ka muudes suuremates poodides müüakse puhastatud lõhefileed. Vahel isegi päris soodsalt. Seega tasub kalaletil silm peal hoida ja aeg-ajalt mõni lõhepurakas ka koju tuua.
Mina ostan puhastatud pooliku filee ja teen sellest kaks sööki.
Graavilõhe
0,5 kg lõhefileed
2 sl meresoola
1 sl suhkrut
2 tl musta pipart
tilli
Sega omavahel sool, suhkur, pipar. Tükelda till.
Lõika lõhefilee neljaks ühesuuruseks tükiks.
Puista keraamilise või klaasist vormi põhja maitseianeid ja tilli.
Pane esimene kalatükk nahaga allapoole+maitseained+till
Pane teine kalatükk nahaga allapoole esimesele peale.
Samamoodi kolmas ja neljas kalatükk.
Aseta peale foolium ja raskus.
Lase paar tundi toatemperatuuril seista.
Seejärel 4 päeva külmkapis, keerates kalatorne iga päev teistpidi.
Söömiseks lõika kala õhukesteks viiludeks.
Kalasupp
Lõhefilee (kõik, mis graavilõhest üle jäi)
Porgand 1-2
Kartul 5-8
Sibul 1
Puljong
Kalamaitseaine tilliga
Pane potti vesi ja lase keema tõusta.
Pane vette üks kooritud terve mugulsibul ja porganidkuubikud.
Koori kartulid ja tükelda. Lisa supile.
Lisa ka puljongit (kala või köögilvilja)
Kõige viimasena lisa pisikesteks tükkideks lõigatud kala.
Lase keema tõusta.
Tõsta pott pliidilt ja kata kaanega.
Mõne minuti pärast lisa maitseaine ja vajadusel ka soola.
Mina kasutan kõikides suppides ökopoes pärit puljongit Klare Brühe Körnig.
Kalamaitseaine tilliga on ka üks väärt asi. Seda saab igast poest ja sobib maitsestama kala, kana, liha jne
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment