Sunday, February 26, 2012

Maasikavahused jäätisekoogid

1 õhuke biskviitpõhi
300 g maasikaid
1 laimi riivitud koor ja mahl
1 purk suhkruga kondenspiima
2 sl rummi
400 ml 35% koort
kaunistamiseks vahukoort, maasikaid, mündilehti

Purusta marjad koos laimikoore, - mahla, kondenspiima ja rummiga ühtlaseks massiks. Vahusta koor. Sega marjasegu ettevaatlikult vahukoorega.
Aseta segu umbes tunniks sügavkülma, et see veidi taheneks.
Lõika väikese ümmarguse vormiga biskviidist koogipõhjad. Ära vormi koogilt ära võta, vaid tõsta selle alla toidukile. Võta tahenenud maasikavaht külmkapist ning kalla biskviidist põhja peale. Tõmba vormile toidukile ümber ja aseta mõneks tunniks sügavkülma. Sellest kogusest saab 10-12 väikest kooki.
Tõsta umbes 20 minutit enne serveerimist koogid sügavkülmast välja. Tõmba koodi ääred kuuma vette kastetud noa abil vormi küljest lahti ning libista vorm lihtsalt üle koogi. Kaunista.

No comments:

Post a Comment