Wednesday, January 19, 2011

Porgandisai päevalilleseemnetega

Kerkimiseks ja küpsetamiseks varu 2,5 tundi aega.

Tainas
25 g värsket pärmi
5 dl leiget vett
1 suur porgand
0,5 dl päevalilleseemneid
0,5 tl soola
1 sl siirupit või 2 spl suhkrut
3 sl oliivõli
5 dl täistera nisujahu
8 dl nisujahu

Hõõru pärm soolaga vedelaks ja sega leige veega.
Lisa pärmi-veesegule peeneks riivitud porgand, päevalilleseemned, siirup/suhkur ja õli.
Sega hulka mõlemad jahud.
Sõtku tainast, kuni see on sile ja siidine, seejärel lase soojas kohas 40 minutit kerkida.
Tõsta kerkinud tainas jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku ühtlaseks.
Jaga tainas kaheks võrdseks osaks ning vormi neist ümmargused või piklikud pätsid.
Tõsta ahjuplaadile ja kergita räti all 30 minutit.
Pintselda üle veega ja puista peale päevalilleseemneid.
Küpseta 200 kraadises ahjus 40-50 minutit ehk kuni saiad on läbi küpsenud ja kauni värviga.
Lase räti all jahtuda.

Juurde sobib imehästi maitsevõi. Mina teen seda Saarema võist. Võtan või varem sulama ja segan hulka erinevaid maitseaineid, soola ning küüslaauku. Eriti hästi sobib särtsusool (Müüakse Lõunakeskuse taluturul)

No comments:

Post a Comment